Rosa kortföreläsningar om cancerforskning

Vi hyllar forskningen under Rosa Bandet och arrangerar två digitala föreläsningar med framstående cancerforskare. Var med och lyssna och chatta med forskare!

Livsviktig forskning pågår och den 9 och 17 oktober vill vi ge dig chans att höra mer om vad som är nytt inom forskningen om bröstcancer.

Varje presentation är 10 minuter lång, följt av en chatt i 20-minuter där du har möjlighet att ställa frågor till forskarna.

Alla är välkomna!
Ingen anmälan behövs.

Kortföreläsning om AI och mammografi

kvinna vid mammografiapparat

Tidig upptäckt av bröstcancer räddar liv och genom undersökningar med mammografi upptäcks två av tre bröstcancerfall. Men mammografin kan bli ännu bättre och det är mycket på gång i forskningen för att göra nästa framsteg möjligt. 

Kristina Lång är röntgenläkare och cancerforskare vid Lunds universitet. Hon forskar om artificiell intelligens, AI, inom mammografi. Det nya tekniken kan göra det möjligt att upptäcka fler cancerfall tidigt och samtidigt frigöra tid för vården att kunna ägna sig åt de patienter som verkligen behöver det mest.

Hör Kristina Lång berätta om sin forskning som har fått uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser.

Vad är nytt i forskningen om mammografi?
Kortföreläsning med Kristina Lång, bröstradiolog, cancerforskare och docent vid Lunds universitet.

Tid: Onsdag 9 oktober.
Föreläsning 12:00-12:10
Chatt: 12:10-12:30

Plats: På Zoom: https://us06web.zoom.us/j/88539715029 

Vill du läsa om Kristina Långs forskningsprojekt? 
Mammografistudie på Nature medicines 10 i topp-lista

Kortföreläsning om forskning om att ersätta bröst

närbild läkare

Forskningsframgångarna inom bröstcancer har varit fantastiska och nu överlever nästan 9 av 10 drabbade kvinnor. Men hur påverkas livskvalitet och livet under och efter cancern? Vad betyder bröst för möjligheten att leva ett gott liv?

Emma Hansson är plastikkirurg och cancerforskare vid Göteborgs universitet. I en pågående klinisk studie jämför hon två metoder för att ersätta bröst; kroppsegen och implantatbaserad bröstrekonstruktion. Hon undersöker kvinnans val och delaktighet i valet av metod och hur livskvalitet påverkas över lång tid.

Hör Emma Hansson berätta om sin forskning och om det pågående projektet som fått 10 miljoner kronor från Cancerfonden.

Vad är nytt i forskningen om bröstrekonstruktion vid cancer?
Kortföreläsning med Emma Hansson, cancerforskare, överläkare i plastikkirurgi och adjungerad professor vid Göteborgs universitet.

Tid: Torsdag 17 oktober.
Föreläsning 12:00-12:10
Chatt: 12:10-12:30

Plats: På Zoom: https://us06web.zoom.us/j/83315906486

 


Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.